Terugblik 2023 Terugblik 2023

Terugkijkend naar 2023 kunnen we concluderen dat het afgelopen jaar het jaar is geweest van de grote verandering. Na de eenwording is de nieuwe kerkenraad met nieuw elan begonnen aan het werk voor en met de nieuwe organisatie. Er is veel werk verzet en tot op heden kunnen we zeggen dat, ondanks dat we tegen behoorlijk wat onverwachte zaken aangelopen zijn, we veel werk verzet hebben. Voor komend jaar zijn we ook al weer volop plannen aan het maken. De diensten die we doen zullen we meer en meer gaan samenvoegen zodat er maximaal 2 diensten per zondag gehouden worden in de gemeente. Het streven is om dat in 2025 te gaan invoeren. Uiteraard zullen we waar mogelijk kijken naar de tradities rondom de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Dat zijn diensten die vaak veel emotie oproepen en om die reden toch nog in de eigen kerk gehouden kunnen/moeten worden.


 
lees meer »
 
Pinksteren Pinksteren


Vlak voor de dienst worden er in het hele gebouw stoelen gezocht
en gelukkig gevonden, sommige mensen zitten in de nissen.
Het is Pinksteren: de kerk van Erichem Was tot de laatste stoel bezet.
Geloven Wereldwijd Dichtbij is het thema, zichtbaar aan de wereldbollen in de kerk.



 
lees meer »
 
Vacature Predikant

Vacature Predikant
Gemeente van Christus,

Onze Protestantse Gemeente Lingestreek heeft toestemming gekregen het beroepingswerk in gang te zetten.
Graag gaat de beroepingscommissie met Gods hulp voor onze gemeente op zoek naar de geschikte predikant. De kerkorde schrijft voor dat ook gemeenteleden in de gelegenheid gesteld worden aan de beroepingscommissie namen van te beroepen predikanten/proponenten door te geven. Daarom willen wij u en jullie allen vragen van deze gelegenheid gebruik te maken.

We zoeken een bevlogen predikant die vanuit de Bijbel een boodschap mee kan geven, waarmee we de week in kunnen, iemand die vanuit zijn persoonlijk geloof in Jezus Christus onze gemeente op een eigentijdse manier wil toerusten, verbinden en opbouwen. Met extra aandacht voor jeugd en jongeren, iemand die thuis is in hun belevingswereld. En die natuurlijk ten dienste wil staan van de hele gemeente PG Lingestreek. De volledige vacature staat op de website van PG Lingestreek.

Kent u/jij een dominee die aan dit profiel voldoet en beroepbaar is, dan zouden we het fijn vinden dat te horen voorzien van uw motivatie. Reacties mogen gestuurd worden naar de secretaris van de beroepingscommissie Hans Jurgens, beroepingscommissie@pglingestreek.nl

U kunt natuurlijk ook leden van de beroepingscommissie aanspreken.

Als beroepingscommissie vragen wij u en jullie om voor ons te bidden om door God geleid te worden in dit proces. Onze identiteit als gemeente ligt in Christus. Hij bouwt Zijn Kerk door ons heen. Wij weten ons daarin afhankelijk van God.

Op de vacature pagina treft u de advertentie aan voor een nieuwe Predikant voor onze Gemeente PG Lingestreek.
En een overzicht van de commisie leden van uit elke Kern.



 
 
Gemeenteavond in Buren Gemeenteavond in Buren
Een nieuwe dominee?
Kennismaken en stemmen
 
De acht leden van de beroepingscommissie waren het allemaal eens: deze dominee is goed voor onze PG Lingestreek. De collegae, Scarlett Lerrick, Sandra Schelling en Everdien Hagen hebben ook met haar kennis gemaakt en kijken uit naar samenwerking. De kerkenraad heeft daarna een avond met haar gesproken en de leden waren enthousiast over de keuze van de beroepingscommissie en willen graag een beroep op haar uitbrengen namens de PG Lingestreek.
Nu is het woord aan u/ jullie. Alle doopleden en belijdende leden van de PG Lingestreek mogen stemmen en alle andere leden zijn van harte welkom om met haar kennis te maken.
Tijdens deze gemeentevergadering kunt u het volgende verwachten:
  • U krijgt een beknopt verslag van de werkzaamheden van de beroepingscommissie.
  • U krijgt informatie over de voorgedragen predikant.
  • Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de vertegenwoordiging van de beroepingscommissie en de kerkenraad.
  • Er is gelegenheid kennis te maken met de dominee.
Alle stemgerechtigde leden van onze gemeente, dit zijn belijdende leden en doopleden ouder dan 18 jaar, mogen tijdens een stemming aangeven of ze voor of tegen het beroepen van de voorgestelde dominee zijn.

Datum: Woensdagavond 26 juni 2024
Tijd: 20.00 uur
Plaats: Sint-Lambertuskerk in Buren

Van harte welkom!.
 
 
Advent Advent


4e Advent  de geboorte van Johannes.




 1e advent - Aankondiging geboorte van Johannes



2e advent - Aankondiging van geboorte van Jezus.


Gemaakt door Ardo en Sijmen



 
 
Zondag 3 september Zondag 3 september
Openluchtdienst in Betuws Wijndomein 3 september
Op zondag 3 september houdt de Protestantse Gemeente Lingestreek haar eerste Startzondag. Een bijzonder moment. Deze openluchtdienst begint om 10.00 uur. Het thema is: ‘Je hoort erbij! Doe je mee?’.
Het gospelkoor To Believe, onder leiding van Jaap Bron, verleent zijn medewerking.

Voorganger is ds. Everdien Hagen.
Er is oppas en kindernevendienst.



Met dank aan Ardo Schelling


Klik hier onder verder voor een aantal foto's van de Dienst
 
lees meer »
 
Afscheid en bevestiging van nieuwe ambtsdragers Afscheid en bevestiging van nieuwe ambtsdragers




 
lees meer »
 
Ondertekening op 31 december Ondertekening op 31 december
In de St. Lambertuskerk te Buren vond op Zaterdag 31 december 2022 de ondertekening plaats van de nieuwe Kerkelijke Gemeente: P.G. te Lingestreek.
Om 10:40 uur werd door de notaris de laatste handtekening gezet, vooraf gegaan door afgevaardigden van de gemeentes Asch en Erichem, Buren, Kerk en Kapel- Avezaath en als laatst Zoelen.
Met het zingen van enkele psalmen en een dankwoord aan God, sloot ds. Everdien Hagen de plechtigheid af.






 
lees meer »