Nieuws uit kerkelijk Avezaath Nieuws uit kerkelijk Avezaath

Wie zijn wij

Het is niet gemakkelijk om in een paar woorden te omschrijven wie of wat onze gemeente is - of wíl zijn, want de mensen die meedoen zijn allemaal weer anders en zelfs hun geloof is nooit 100% hetzelfde. We vinden elkaar als inwoners van Kerk- en Kapel-Avezaath die geloven - en/of op zoek zijn naar God, en we willen daar samen op alle mogelijke manieren vorm aan geven. We beseffen dat we daarmee in een eeuwenoude traditie staan, maar we vinden het ook belangrijk om midden in de wereld van nu te leven en te leren wat het geloof en de kerk nú te betekenen kan hebben. Betekenis voor onszelf, voor deze dorpen, maar ook voor de wereld daar omheen.

De gemeente wil voor leden en belangstellenden een plaats zijn waar aandacht, respect en zorg is voor elkaar en vandaar uit voor anderen. Wij willen een gemeenschap zijn die in dienst staat van God, en we geloven dat, zoals in de bijbel staat, Jezus Christus het hoofd is van deze kerk. Wij hopen dat iedereen die erbij wil horen zich bij ons thuis zal voelen, zich kan ontwikkelen, kan meedenken en meewerken en dat ook met plezier zal doen.

Tekst gaat onder foto verder.


 

Agatha Capel

Zoelensestraat 2, 4013 CR Kapel-Avezaath


Tekst gaat verder. 

Sint Lambertuskerk

De Daver 15, 4012 BA Kerk-Avezaat

Diensten:

Zondag 10:00 uur, zie zondagsdiensten

Er wordt gezongen uit het Liedboek voor de Kerken en andere bundels. Exemplaren van het liedboek zijn in de kerken aanwezig. Na de diensten is er koffie.

Rolstoeltoegankelijk:

Ja (in de Agatha Capel is een invalidentoilet aanwezig)

Ringleiding:Ja

Oppas: Tijdens bijzondere diensten.

 
terug